Agenda 21

Ets aquí:Inici /Agenda 21

El nostre centre forma part de l’Agenda 21 des del 2009.  Cada curs escolar proposem una activitat per tal de millorar l’impacte de la comunitat escolar sobre el medi ambient. Entre altres accions que hem dut a terme; implantació de punts de recollida de residus en diversos indrets del centre (orgànica, paper i cartró, envasos, piles, bolis i retoladors). Creació i ampliació de l'hort escolarHabilitació d’un aparcament de bicicletes per als que vulguin utilitzar aquest mitjà de transport per a venir al col·legi. Repartiment de boc & rolls i carmanyoles entre l’alumnat de parvulari i primària. A més, cada primavera rebem la vista de la deixalleria mòbil per a deixar-hi la resta de deixalles que generem durant el curs. Animem a tothom a seguir en la tasca de major sensibilització i conservació del nostre entorn mitjançant l’aplicació de les tres erres: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

FOTO_APILO.JPG

 

Carabassera

Aquest darrer mes, els alumnes de P4 a Descoberta de l'Entorn hem treballat "LES PLANTES" . Vam obrir una carabassa i en vam observar les seves característiques. A dins hi havia unes coses blanques anomenades LLAVORS. Les vam treure, netejar, observar amb les lupes i les vam deixar assecar durant uns dies, passats els quals, les vam posar en un got amb cotó fluix humit per tal d'observar-ne la germinació i creixement.  
Llavors, aprofitant que ens tocava cuidar i regar l'hort de l'escola, hi vam trasplantar la nostra CARABASSERA, així cada dia podrem mirar com va creixent la planta.

Pòster Agenda 21 curs 2017-18

Al final de cada curs escolar es confecciona el pòster amb les accions dutes a terme en relació amb l'Agenda 21. A partir d'ara estarà ubicat a la recepció. Sigueu curiosos i comproveu que van fer els nostres alumnes els curs 2017-18!

CARTELL_A21_RECEPCIÓ-web.JPG

Reciclem!

Us recordem que a recepció tenim els contenidors de piles, envasos, retoladors i bolis usats i taps d'ampolla de plàstic. Gràcies per la vostra col·laboració!

Ares_piles1.JPG

Reciclar és feina de tots!

Els alumnes tenim cura de fer el reciclatge corresponent també a l'hora del patí. Paper, envasos i orgànica. Fem el nostre temps d'esbarjo més sostenible! Moltes gràcies!

20181025_1117431º.jpg

Nou hort escolar curs 2018-19

Després d'un estiu molt calorós ens toca donar nova vida al nostre hort escolar. Aquest curs 2018-19 els alumnes de 4t d'EP s'han encarregat de treure les males herbes acumulades durant els mesos de juliol i agost. Després han plantat pèsols, cebes per a fer calçots, cols i diverses plantes aromàtiques. I per últim hi han fet una bona regada. Us mantindrem informats!

Cloenda A21 al Parc de la Mitjana

Alumnes de 6è d'EP han assistit a la cloenda de l'Agenda 21 al Parc de la Mitjana, el dijous 14 de juny. Els nois i noies han pogut gaudir dels jocs sensorialsamb materials reutilitzats "Els Recicloperats", han vist un espectacle de titelles i l'alliberament d'un teixó procedent del Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent. A més, els han entrevistat i lliurat el diploma del projecte del curs 2017-18 "Respectem el nostre medi ambient".

RECICLAR és feina de tots!

Encoratgem a tota la comunitat escolar a seguir reciclant i emprant de forma correcta els contenidors habilitats en el nostre col·legi. A recepció hi ha un punt de recollida de piles (aquest curs n'hem recollit més de 50 kg!), envasos, taps d'ampolles de plàstic,  retoladors i bolis  gastats. Al saló d'actes i sales de professors n'hi ha de rebuig i envasos. A la resta d'espais amb aules trobarem els d'orgànica, envasos i paper. És molt important prendre consciència de la necessitat de reduir el volum de residus. Hauríem de portar el nostre esmorzar en boc'n roll o carmanyola. Gràcies a tots per la vostra col·laboració!

 

Treballem al nostre hort escolar

Durant el curs 2017-18 hem incrementat les accions relacionades amb el nostre hort. S'ha creat la figura dels Agents Verds, alumnes d'EI i EP que cada setmana tenen una tasca determinada per a mantenir l'hort en perfecte estat; plantar, treure les males herbes, regar, collir... S'ha dissenyat un calendari de tasques i unes fitxes informatives de les plantes. Ha estat una experiència molt enriquidora i la comunitat escolar ha vist com les nostres hortalisses i herbes aromàtiques han anat creixent. A més, s'ha millorat el sistema de protecció contar insectes i ocells. Ara ens toca cuinar amb aquests deliciosos productes!

La Deixalleria Mòbil ens visita

La Deixalleria Mòbil ens ha visitat els dies 15 i 16 de maig. Els nens i nenes de 1r d'EP han fet una visita guiada per a conèixer millor què hi podem portar i se'ls ha donat el prospecte informatiu de les deixalleries a Lleida. A més la resta d'alumnes d'EP han col·laborat portant-hi tot tipus d'andròmines acumulades durant el curs. Un grup d'alumnes de l'ESO han deixat material tòxic emprat anteriorment al laboratori. Recordeu, és molt important Reduir, Reutilitzar i Reciclar!

Subscripció a aquest canal RSS

Xarxes Socials

LOGO201819Col·legi Sagrada Família Lleida

 

Catalan English Spanish