ILEC

Ets aquí:Inici /ILEC

 

sant_jordi_2015_foto_2.jpg

Projecte ILEC: l’escola com a centre impulsor de la lectura 

Col·legi Sagrada Família va ser reconegut com a Centre Impulsor de la Lectura el curs 2013-2014 i per aquest motiu forma part del Projecte ILEC (Impuls de la Lectura), emmarcat dins del Pla Nacional de Lectura promogut per la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, el projecte ILEC es basa en tres eixos claus:

  • Aprendre a llegir
  • Llegir per aprendre
  • Llegir per gust

La duració d’aquest projecte és de 3 anys i l’objectiu clau és sistematitzar a la llarga la metodologia de la lectura a totes les àrees. Al llarg d’aquests tres anys, el professorat de les diferents etapes educatives ha rebut una formació i assessorament pel que fa a l’impuls de la lectura. Per una altra banda, de manera quinzenal, l’alumnat gaudeix dels tallers realitzats per les assessores ILEC juntament amb la participació i implicació del professorat del centre.

Des de fa temps, el centre ha apostat pel treball de la lectura i l’activitat d’aquesta en diverses matèries. Un exemple d’aquests projectes ha estat l’Apadrinament lector, activitat de treball cooperatiu que consisteix en què els alumnes més grans ajudin als alumnes més petits en el procés d’aprenentatge de la lectura. També es treballa els 30 minuts de lectura diària a primària i a secundària es realitza de manera setmanal.

Per això, el formar part d’aquest projecte ILEC aporta al centre una àmplia perspectiva d’aprenentatge i un conjunt d’estratègies per tal de millorar i fomentar el procés lector. 

sant_jordi_2015.jpg

 

 

 

Xarxes Socials

LOGO201819Col·legi Sagrada Família Lleida

 

Catalan English Spanish