a

Escacs a l'aula

Des del curs 14-15 el col·legi Sagrada Família de Lleida participa en el curs de formació del Departament d’Ensenyament “Aplicació dels escacs a l’escola”. Aquest fet ha portat a la introducció d’aquest joc al currículum escolar. Els nens i nenes de 4t, 5è i 6è de Primària l’estan treballant dins la matèria de matemàtiques i també es realitza a 1r i 2n de l’ESO, sent una línia d'escola. Un model que combina la diversió d’un joc, la intel·ligència que aporta una ciència i la competitivitat i el respecte que han d’acompanyar tota pràctica esportiva.

El Gran mestre Josep Oms Pallisé n’és el responsable i a través d’ell i la seva acadèmia, els i les alumnes del Col·legi participen a la Lliga Escolar d’escacs ADEJO. Pels voltants de Nadal també duem a terme a les nostres instal·lacions el Torneig solidari “Tots juguem” en què hi participen alumnes de tota les terres de Lleida. L’única condició per participar-hi és la de portar un brik de llet i moltes ganes de participar-hi.

Josep Oms utilitza diferents mètodes per tal d’ensenyar els escacs d’una manera atractiva per als alumnes i que combina tradició i modernitat.Els mètodes convencionals: taulers murals, llibres, fitxes  d’exercicis, jocs derivats dels escacs. D’altra banda utilitza programes d’ordinador específics com: Fritz, Chessbase, joc online, rellotges digitals.

La nostra escola està molt satisfeta amb els benificis que aporta al nostre alumnat, com aprenen a reflexionar abans d’actuar. Una fantástica eina amb tres paraules clau que defineixen als escacs  com son observo, penso i actuo. És magnífic veure la capacitat de concentració dels alumnes. Un joc molt beneficiós que ajuda a millorar el rendiment escolar, eina molt important per utilizar després en els estudis.

Contingut relacionat

  • ESO
-
30 de març de 2023
Aquest tercer trimestre, seguint la línia de centre, a la 4a hora de matemàtiques l'alumnat de 1r i…
17 desembre de 2022
Avui s'ha celebrat el 10è Torneig solidari d'escacs de Nadal al nostre col·legi. Organitzat…
21 de maig de 2022
El Col·legi Sagrada Família s'ha proclamat campió de la Lliga Escolar ADEJO 2022, després de…
  • ESO
-
22 de juny de 2021
Els nois i noies de 1r i 2n de l'ESO han gaudit de la darrera classe fent unes partides al gimnàs.…